Температурите ще паднат драстично

Последният работен ден за седмицата ще бъде студен. От северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и с увеличението на облачността ще започнат валежи – първо от дъжд, а после - и от сняг. Дъжд ще падне в следобедните часове първо в западните райони. До края на деня валежите ще обхванат цялата страна.

Дневните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса. В 16 области на Централна и Източна България е обявен жълт код за силен вятър.

Привечер, със силен вятър от североизток, температурите ще се понижат още. В тези области скоростта на вятъра ще достига 14-19 м/сек и пориви около 24 м/сек. По Черноморието също ще бъде доста ветровито, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

През нощта срещу събота нахлуването на леден въздух у нас ще продължи. Валежите от сняг през нощта ще се усилят и сутринта в първия почивен ден ни очаква снежна покривка почти навсякъде.

В събота бързо валежите ще спират, но дневните температури ще бъдат доста ниски – под 0 градуса. Обявен е код за опасно ниски температури за цялата страна.

В неделя сутринта живакът в термометрите ще показва между минус 10 и минус 13 градуса. Дневните температури ще бъдат между минус 2 и 0 градуса.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.