Бивша ватманка се спъна в тях

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" за малко не взе жертва. 48-годишна жена се спъна в ограничителите, които трябва да пазят пешеходците от трамваите, и падна на релсите. По ирония на съдбата пострадалата е бивш ватман.

В четвъртък вечер Биляна Накова решава да се разходи по ремонтираната улица "Граф Игнатиев" и се спъва в новите ограничители. "Прелетях и паднах, първо на двете си колена, усетих адска болка и след това - на главата. Нямах време да се притесня. Бях в някакъв шок”, разказа пред NOVA бившата ватманка.

На помощ се притичат минувачи. Линейката идва за 10 минути и я кара в "Пирогов" с разбит нос и пукната ръка.

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" ще продължи поне до юни

За случая вече знае и председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков: „Наистина много съжалявам, че такова нещо се е случило. Ако специалитите кажат, че има нещо неподходящо  на местат, които са поставени и начина, по който са поставени, трябва да се вземат мерки”, категоричен бе той.

Още с поставянето на първите ограничители граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. И след вдигналия се шум, бяха сложени нови. От Общината оправдават настоящите ограничители с изискване от Пътна полиция и проектантско решение. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.