Коментар на проф. Никола Владов от ВМА и доц. Румяна Андонова от „Пирогов”

Лекари от ВМА и „Пирогов” заедно направиха сложна операция на бебе с рядко заболяване на черния дроб. Специалисти от двете лечебни заведения обединиха усилия под ръководството на проф. д-р Никола Владов, за да помогнат  на малка пациентка на 1 година и 2 месеца.

УНИКАЛНА ОПЕРАЦИЯ: Спасиха българче с тежка мозъчна малформация (ВИДЕО)

„Ние не работим за пръв път заедно. Това е поредната операция, която направихме заедно двата екипа. Това, което мога да кажа е, че тази съвместна работа е олицетворението на съвременната тенденция в медицината, а именно – глобализацията на познанията и на опита на хората. Те разбират от детска хирургия, а ние разбираме от чернодробна хирургия и така обединихме познанията и опита си”, коментира в студиото на „Събуди се” проф. Никола Владов от ВМА.

По думите му лекари от двете лечебни заведения са се събирали при много сложни случаи досега и успешно са работили заедно.

Успешна дарителска кампания дава шанс за пълноценен живот на малко дете (ВИДЕО) 

„Когато предварително нещата се преценят много добре, такава екипна работа завършва с успех. Обединението определено е в полза и смятам, че това е най-разумното, тъй като по цял свят, когато става въпрос за редки заболявания, както е в случая с детето, обединението спомага за натрупването на повече опит”, доц. Румяна Андонова от „Пирогов”.

Още от разговора гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.