Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден, каза още той

Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийните членове и организации. Това каза Михаил Миков от БСП в на „Здравей, България”.

БСП избра Елена Йончева за водач на листата за евровота

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването, каза още той. „Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, каза той.

Според Миков, Елена Йончева е използвана от Корнелия Нинова в конфликта й със Станишев. „Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се „натрие носът” на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки”, заяви депутатът.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство: „Няма как да се приеме , че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор”.

„Пета година БСП е в опозиция. Ако 80 народни представители преди година и половина бяха един сносен резултат, би трябвало вече да сме минали 100-те, 110, 120. Как да набере електорат? С вътрешни битки и разчистване на сметки, гонения или с политика, която някак си изпадна от дискусиите”, почерта Миков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.