Бебето е високо 51 сантиметра, тежи 3,800 килограма

Щастлив момент за многодетното семейство, чиято къща изгоря напълно в пловдивското село Брестник. С трета рожба се сдоби семейството на военния пилот от авиобаза “Граф Игнатиево“. Дни преди появата на петия си член, фамилията загуби при пожар дома си.Третото дете на семейството е момченце – Михаил. Появил се на бял свят в събота сутринта.

„51 сантиметра висок, близо 3 килограма и 800. Майка му е герой!”, коментира щастливият баща Петър Димитров. Семейството решило да кръсти третото си дете на името на Свети Архангел Михаил. Майката разаказала ,че сънувала светеца по време на бременността. А бащата открил още едно странно съвпадение.

Семейството от Брестник, останало без дом, получава военно жилище

„В последствие след като от  останките от обгорялата къща успяхме да извадим спасената икона на Архангел Михаил. Еднозначно абсолютно беше предопределено и какво ще бъде бебето. Та може да се каже, че той дойде с огън и жупел, с гръм и трясък и се спусна като ангел от небесата”, обясни той.

МО с дарителска кампания за семейството на кап. Димитров, останало без дом

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги трагедия и да съберат сили да продължат напред. Членовете му са настанени във ведомствено жилище в авиобаза“Граф Игнатиево“. Според експерти изгорялата трябва да бъде съборена напълно, тъй като е опасна. Все още се чака становището на застрахователите дали ще обезщетят напълно фамилията.

Семейство, очакващо третото си дете, остана без дом след пожар (ВИДЕО)

А кураж им дават хората от село Брестник, които не само им помогнаха тогава , но и продължават да даряват и днес. Майката и бебето ще бъдат изписани до края на седмицата. А мечтата на многодетното семейство е една – да възродят дома си. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.