Това стана по време на 1/8-финалите на Шампионската лига

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо бе глобен с 20 хиляди евро от УЕФА заради начина, по който изрази радостта си, след като отбеляза хеттрик срещу "Атлетико Мадрид" в осминафиналите на Шампионската лига.

Джорджина не сдържа сълзите си след хеттрика на Роналдо (СНИМКИ)

Роналдо отбеляза и трите гола за успеха с 3:0 на "Алианц Стейдиъм", с който "бианконерите" преодоляха дефицита от 0:2 от първия мач и продължиха към четвъртфиналите на надпреварата. В първия мач в Мадрид наставникът на "Атлетико" Диего Симеоне изрази радостта си от първия гол на своя тим, като се хвана за чатала пред феновете на домакините. За това си действие аржентинският специалист бе глобен от УЕФА с 20 000 евро, въпреки че се извини след мача. След като собственоръчно завърши обрата в реванша, Роналдо направи подобен жест към феновете на "Юве", макар и не толкова експлицитен.

Осъдиха Роналдо на 2 години условно и 18,8 млн.евро глоба

За имитацията си на Симеоне Роналдо бе обвинен в непристойно поведение от УЕФА и днес бе глобен със същата сума, която трябваше да заплати и треньорът на "Атлетико". По-важното за "Ювентус" и Роналдо е, че 34-годишният португалец ще бъде на линия за четвъртфиналните мачове от Шампионската лига срещу "Аякс".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.