Американският президент критикува остро документа за връзките на кампанията му с Русия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови критики срещу разследването на предполагаемите връзки между кандидат-президентската му кампания и Русия, съобщава БТА.

„Най-голямата политическа измама на всички времена! Престъпления бяха извършени от нечестните, мръсни полицаи и Националния комитет на Демократическата партия/Демократите. ТОРМОЗ НА ПРЕЗИДЕНТА!”, написа Тръмп в Twitter, без да предостави доказателства за думите си.

Главният прокурор на САЩ Уилям Бар ще редактира доклада на комисията Мълър за предполагаемата руска намеса в американските президентски избори през 2016 г., за да премахне поверителна информация и лични данни на трети страни. Той ще даде пресконференция във Вашингтон по-късно днес, съобщи Министерството на правосъдието.

Най-високопоставените конгресмени от Демократическата партия в Камарата на представителите и Сената призоваха Мълър да даде показания пред двете камари възможно най-скоро, за да възстанови доверието на обществото.

Тръмп наложи вето на прекратяването на военната помощ за Саудитска Арабия

Подходът на Бар към доклада на Мълър е повлиян от партийната му принадлежност. Това намали доверието в неговата независимост и безпристрастност, заявиха председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на демократите в Сената Чък Шумър в съвместно изявление, публикувано в Twitter.

Разследването на Мълър доведе до повдигането на десетки обвинения, включително срещу бивши приближени на Тръмп. Нито един гражданин на САЩ обаче не беше обвинен в сговор с Русия, отбелязва ДПА.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.