Убийството е извършено на 5 юли 1985 г.

Полицията арестува предполагаемия убиец на известния режисьор и продуцент Бари Кейн, извършено през 1985 г., съобщи „Холивуд рипортер“, цитиран от БГНЕС.

Убийството на Крейн е извършено на 5 юли 1985 г. Трупът на 57-годишният тогава режисьор е открит в гараж, увито в спално бельо. Той е бил пребит с керамична статуетка и удушен с шнура на телефона.

Арестуваният е Едуин Хаят, на 52 години, бе задържан в Северна Каролина от ФБР, след като детективите от полицията в Лос Анджелис заявиха, че са го идентифицирали като убиец на Крейн чрез ДНК доказателства.

Крейн, известен режисьор и продуцент на такива телевизионни сериали като „Невероятният Хълк“, „Далас“ и „Жената чудо“, бе намерен в дома си в Северен Холивуд през юли 1985 г. Колата му беше открадната.

От офиса на окръжния прокурор в Лос Анджелис обвиниха Хаят в убийство, съобщи полицията. Малко след като бе арестуван, Хаят бе интервюиран на място от телевизия в Северна Каролина. Той заяви, че няма спомен за убийството и че тогава много е посягал към наркотиците. Запитан дали е убил Крейн, Хаят отговори: "Възможно е. Всичко е възможно." До дни Хаят ще бъде предаден на полицията в Лос Анджелис.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.