Случая предизвика спор между опозиция и управляващи

Нов спор възникна между опозиция и управляващи в столичната община. Поводът - спират ли изграждането на завод за горене на отпадъци в София?

Опозицията твърди, че европейското финансиране е спряно или забавено. Според управляващите процедурата върви по план. Еврокомисията имала единствено въпроси към общината във връзка с режима на държавните помощи. Инсталацията ще струва на София 157 милиона евро. От тях 67 милиона трябва да бъдат осигурени от столична община, която ще изтегли заем, който да бъде изплащан от "топлофикация - София"

НОВА МАНИЯ В ИНТЕРНЕТ: Снимай боклук и го изчисти!

„Както виждаме ЕК написа слаб 2 на г-жа Фандъкова. Има със сигурност спряно финансиране от страна на ЕК, но аз им препоръчвам следното да се прекратят абсолютно всички действия по сегашния проект и да се върне ситуацията в нулева точка в изходна ситуация”, каза Симеон Славчев, общински съветник от „Политическа група 5”.

„Нашият проект в момента се намира в процедура на разглеждане от ЕК както за всички други проекти има такъв процес на задаване на въпроси. Абсолютно съм категорична, че не може да става дума и че нищо в тази процедура не е свързано със спиране на проекта. Нормална естествена процедура, свързана с оценка на проектите преди да се отпусне финансиране”, заяви от своя страна Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.