Неприятният инцидент е станал в Западния парк

Шокиращо нападение в парк в София. Известен композитор беше атакуван от двама въоръжени младежи. За щастие нападението се е разминало само с уплаха и грабеж. Повече ще разберем от Ивелина Николова.

Нападението се е случило в Западния парк на София, на място, където няма осветление и видеонаблюдение. По алеята минават само патрули на охранителната фирма, които в момента

Ситуацията се разиграва по обяд в Западния парк в София. Пред композитора Росалин Наков се изправят двама мъже. Единият опира нож в гърлото му, а другият с отвертка застава зад тила му. „Просто в съзнанието ми е този нож, насочен към мен. По една случайност имах 10 лв. в джоба си, които веднага дадох. Те се усъмниха, че може би имам още и ми пребъркаха джобовете, оказа се, че нямам”, каза Наков.

Инцидентът обаче се случва в гористата част, където камери няма. „Това е лесопарковата територия, където има автопатрул, който извършва проверка на цялата площ”, коментира Димитър Данчев от Столичната община.

Трима убити и 16 ранени при нападение с нож на автобусна спирка в Япония

„Обикалят само и вдигат прахоляка със колата, нищо повече. Има много роми, не е сигурно”, каза Росен.

Ремонтът на Западния парк, който ще струва 10 милиона лева се бави заради грешка в проекта. От Столична община уверяват, че до края на годината проектът ще е готов.

„Липсва на този парк много осветление. За видеонаблюдение не съм на това мнение”, коментира Георги.

„В парковата част, която към момента се ремонтира, се предвижда както ново осветление, така и видеонаблюдение”, каза Данчев.

А за да не се случват инциденти като тези с убийствата на Георги и Яна в Борисовата градина, от общината са взели мерки. „В парковете основно охраната се осъществява чрез охранителни постове, които правят обходи и проверки на територията на парка, като в част от парковете имаме и видеонаблюдение”, каза още Димитър Данчев.

За охрана на парковете Столична община отделя около 800 000 лева на година.

Репортери: Кристиян Попов, Ивелина Николова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.