Родителите потърсили помощ след ухапване от комар, което причинило оток на ръката на 3-годишната им дъщеря

3-годишно момиченце от Червен бряг е с тежко изгаряне на ръката, след като му е направена превръзка в спешния център в града. Родителите обвиняват медиците в некомпетентност.

До изгарянето по ръката на Евелин се стига след ухапване от комар.

 „Направиха й превръзка, биха й тетанус, защото имаше силен сърбеж”, обяснява майката Анелия.

Лекарят изписал на детето антибиотик и на следващия ден майката отново отишла в Спешното, за да сменят превръзката. Приема ги доктор Ваня Кирилова.

40-дневно бебе почина от задушаване в Благоевградско

„Тя първо ме изгледа лошо, все едно не иска да се занимава с детето, каза ми, че няма стерилни марли и не съм за там”, допълва майката.

Следват часове плач и пищене от болка, след поставянето на лекарство, директно върху раната. На другия ден детето е прегледано от хирург и вдига температура. Тогава след консултация с личния лекар на момиченцето е установена огромна рана на ръката й.

По препоръка на друг лекар момиченцето е закарано по спешност в „Пирогов”. „Там направиха всички изследвания и се установи, че раната не е от комара. Приеха ни с висока степен на изгаряне”, разказва Анелия Бухалова.

В болницата лекарите обяснили, че детето е можело да почине от отравяне на кръвта.

Метална врата падна и рани дете в училищен двор в Пазарджик (ВИДЕО)

От Спешния център в Червен бряг тепърва се запознават със случая. Досега не е започнала проверка, защото нямат писмена жалба. Лекарката обаче твърди, че не е допуснала грешка.

„Да, аз съм виждала детето на едно мое дежурство, точно за 5 минути. Лечението му е започнато преди това, видяла съм раната, сложих му суха марля и го насочих към хирург. Учудвам се защо точно моето име е намесено, при положение, че в лечението са взели участие доста хора”, коментира д-р Ваня Кирилова.

Майката на момиченцето обяснява, че ще търси правата си по съдебен път.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.