Вижте от какво още се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка

Стана ясно от какво се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка, съобщават Ройтерс и БГНЕС. След като парламентът изиска от правителството да направи информацията публична, беше публикуван списък на най-лошите варианти, при евентуален "твърд" Brexit.

В сценария с най-лошите възможни варианти, на „Даунинг стрийт” 10 са предвидили, трафика през Ламанша да спадне между 40% и 60% още в първия ден след излизането.

Депутатите отхвърлиха искането на Джонсън за предсрочни избори

Нарушаването на стокообмена можело да продължи 3 месеца, пише в прогнозата на експертите. Това можело да доведе до недостиг на прясна храна. Освен това, ако не се вземат предварителни мерки, можело да доведе и до недостиг на лекарства.

Друга опасност от "твърд" Brexit била избухването на масови протести и контрапротести. Това би довело до голям преразход на полицейските ресурси за справянето с безредиците, пише още в доклада.

Излизането от Европейския съюз без сделка по условията на раздялата, може да доведе и до нарушаване на финансовите услуги, особено тези, свързани с чужбина.

Освен това можел да бъде нарушен обмена на информация между службите за сигурност на Великобритания и тези в европейските страни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.