"Радвам се, че УС на КРИБ отново успя да излъчи победители във всички икономики", каза председателят на конфедерацията Кирил Домусчиев

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), заедно със списание „Икономика“, връчиха наградите в най-значимия бизнес конкурс у нас „Мистър и Мисис Икономика” 2019. Събитието с 29-годишна история отличи най-успешните бизнес лидери и предприемачи за годината.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев и главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Теодора Петкова са носителите на наградите "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика" за 2019 г. Призовете връчиха вицепремиерът Марияна Николова и финансовият министър Владислав Горанов. 

Кирил Домусчиев: Радвам се, че УС на КРИБ отново успя да излъчи победители във всички икономики

„Мисля, че изпълняваме ангажимента си към министър-председателя Бойко Борисов, който поехме при срещи със синдикатите, за повишение с двуцифрен процент на заплатите. Надявам се все така България да е добро място за бизнес и инвестиции“, заяви собственикът на „Адванс Медия Груп" и председател на КРИБ Кирил Домусчиев при откриването на церемонията в "София Тех Парк".

„Радвам се, че отново Управителният съвет на КРИБ успя да подбере всички номинирани и да излъчи победители във всички икономики. Списание „Икономика“ има голяма история и то е едно от най-значимите на тема „икономика“, каза още председателят на КРИБ и добави: „Надявам се, че ще бъдат оценени критериите на журито при определянето на победителите във всяка една категория. Това са доказали се хора и се надявам, че и занапред ще има все така голяма конкуренция при номинирането и избирането на победители“.

„Оскарите на бизнеса“ бяха раздадени в общо 10 категории. Освен „Мистър и Мисис икономика“, имаше и секторни награди за мениджърите, които движат българската икономика напред в индустрията, финансите и застраховането, търговията и услугите, транспорта и логистиката, високите технологии и аутсорсинга. Призове бяха присъдени и за корпоративна социална отговорност, консултантски бизнес, земеделие и хранителна промишленост.

В категория "Индустрия" наградата получи изпълнителният директор на "Биовет" Ангел Желязков.
Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер "АВВИ", бе отличен в категория "Финанси и застраховане".

В категория "Търговия и Услуги" призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на "Черноморско злато".

"Гопет Транс" получи отличието в категорията "Транспорт и логистика".

В категория "ИКТ и аутсорсинг" беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България".

Носител на наградата в категория "Корпоративна социална отговорност" стана адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за своята инициатива "Национална класация - най-добрите болници".

Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество "Димитрова и партньори", получи приза в категория "Консултантски бизнес/услуги".

В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International.

Специални награди получиха "Coca-Cola", "Минстрой Хотели" и "Българска Консултантска организация".  

Десетимата победители в категориите получиха статуетката „Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.
 

На церемонията присъства и премиерът Бойко Борисов.

„Искам да благодаря на всички вас, че със своите умения, воля и предприемчивост давате възможност икономиката ни да продължава да расте”, каза в речта си министър-председателят. Той подчерта, че дълго време икономиката е била в застой след годините на Прехода, но през последните 10 години „вървим все нагоре“. Борисов увери, че данъците у нас ще се запазят.

Борисов: Запазваме данъците и продължаваме да инвестираме (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той отбеляза още, че въпреки голямата задлъжнялост в световен мащаб, страната ни се стреми да харчи „внимателно и пестеливо“, но същевременно инвестира в основните си приоритети. За пример Борисов даде големите инфраструктурни проекти в София, както и строежа на магистралите „Европа“ и „Хемус“. 

Премиерът каза още, че държавата ще продължи да инвестира "мощно" в здраве, спорт, култура, археология. И припомни, че само за последните няколко години страната ни е вложила милиарди левове в различни проекти, но "продължава да е на излишък".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.