Читатели на популярно списание - недоволни от извинението

Издателската къща “Бауер Верлаг” се извини, след като в нейно списание се появи хороскоп, предсказващ домашно насилие, пише БГНЕС.

В страниците за "Връзки и отношения" на списание „Тина” бил публикуван хороскоп, който предсказва: "Вашият партньор няма да ви гали с кадифени ръкавици този месец, предвиждат се натъртвания. Но може това да е за добро - след големия взрив всичко ще се върне към нормалното. Ще започнете отначало и ще се помирите".

С какво ще ви изненада 2020 г. според зодията

Читателка снима страниците на изданието и публикува хороскопа в Twitter. Хиляди реагираха на поста, критикувайки списанието и неговия издател. От “Бауер Верлаг” казаха, че е допусната "основна грешка във формулировката", която била подмината от редакторите. Те се извиниха и казаха, че написаното "е в пълен контраст с гледната точка на списание Тина за жените."

Обяснението също предизвика недоволство, като някои питаха каква е работата на редакторите всъщност, а други искаха извинение за тривиализирането на домашното насилие, а не за формулировката на списанието.

ЗВЕЗДИТЕ И ХОРОСКОПЪТ: Знаменитостите, които се доверяват на астрологията (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.