При инцидента по чудо няма пострадали

Взрив на бойлер събори къща в Шумен. От взрива е пострадала и съседната сграда. За щастие в дома не е имало хора в този момент. Сигналът за взрива е получен малко след 14 часа във вторник. На място се отзовават шуменски пожарникари.

„Веднага са изпратени два екипа на пожарна безопасност. Предварително искам да кажа, че за установяване на причините за възникналото произшествие ще бъдат назначени експертизи. Експертите категорично ще се произнесат за това, каква е била причината, за да гръмне бойлера и да нанесе такива големи щети” заяви директорът на ОД на МВР – Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

„Видимо къщата е опасна. За това, какво ще се случи с нея, вероятно ще има становище на конструктор, който ще предпише на собствениците какво да направят с къщата. Виждаме, че разрушенията са големи. Северната стена я няма, покривът е саморазрушен. Къщата категорично не е годна за обитаване”, обяви той.

Взрив на бойлер събори къща в Шумен (ВИДЕО)

Преди повече от година в Шумен отново имаше подобен случай с гръмнал бойлер. За щастие и тогава нямаше пострадали, но отново бяха нанесени огромни материални щети.

„Не бих казал, че всички бойлери създават проблеми. Хората трябва да обръщат повече внимание на електрическите уреди, така, че те да се поддържат в изправност и да бъдат годни за употреба”, съветва шефът на шуменската полиция.

Собствениците на разрушената къща разказаха за NOVA,че гръмналият бойлер е на 10 години. Бил поставен от техни квартиранти през 2009 година. Имотът им няма застраховка. Предстои да се направи оглед, за да се прецени дали сградата трябва да бъде разрушена или подлежи на ремонт.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.