Информацията е потвърдена от боливийските власти

Направен е обиск в дома на сваления президент Ево Моралес . Той е бил част от разследването за тероризъм и противодържавна дейност. Това съобщиха боливийски следователи, цитирани от БГНЕС.

Моралес подаде оставка през ноември след близо 14 години власт след твърденията, че е фалшифицирал националните избори. Оттогава лидерът на левите ветерани е в Мексико, където получи убежище.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Президентът на Боливия подаде оставка

Настоящият президент Жанин Анес обвини предшественика си и още няколко души в разпалването на жестоки сблъсъци след изборите в Боливия в продължение на повече от месец, заради които десетки загинаха.

Прокурор Руди Теразас заяви, че обискът в дома на Моралес в богат квартал в административната столица Ла Пас, е извършен според изискванията на закона. Компютрите, намерени в имота, ще бъдат прегледани за доказателства за „престъпленията на тероризъм и действия против държавата“, добави Теразас.

Вътрешният министър на Боливия обвини Ево Моралес в тероризъм

В Twitter бившият държавен глава заяви, че прокурорите са злоупотребили с властта си. Правителството на Анес твърди, че Моралес е предизвикал силен недостиг на храна и гориво, като инструктирал последователите си да блокират пътища, водещи към големи градове, след заминаването му за Мексико. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.