Те настояват за обективно разследване на убийството на Тоско Бозаджийски

Привърженици на „Ботев” (Пловдив) се събраха пред гръцкото посолство в София. Поводът е смъртта на 28-годишния Тоско Бозаджийски, който беше убит в Солун от агитки на гръцкия ПАОК.

СМЪРТ В БОЙ МЕЖДУ АГИТКИ: Реакциите след убийството на български фен в Гърция

Роднини, приятели и привърженици на футболния клуб протестираха пред дипломатичската мисия с искане за справедливи наказания за виновниците. Техните притеснения са, че разследването, което се води в Солун, няма бъде обективно, тъй като в него е замесен синът на местен полицейски началник. По думите на близките и приятелите на Тоско в бруталния побой са участвали повече от 10 души. Хората са убедени, че тримата обвинени за смъртта на младия мъж не са единствените виновни. А в ареста към момента е само един човек.

 

„Детето ми отиде в Гърция, за да гледа спортна среща. На другия ден беше нападнат и убит жестоко. Притеснението ми е, че според очевидци е нападнат около 10-15 души, а има само един задържан”, каза бащата на Тоско – Георги Бозаджийски.

 

И българската прокуратура ще разследва смъртта на Тоско Бозаджийски

„Настояваме за доживотен затвор. Не може така да убиват фен, който нищо не е направил” допълни Красимир Кацаров.

Протестиращите чакат да разберат и какво ще открият българските власти, които започнаха паралелно разследване. И се заканват, че ще продължат с демонстрациите.

Фенове на „Ботев” (Пловдив) протестират пред гръцкото консулство в града