Вижте прогнозата за следващите дни

Предстои топъл ден с пролетни температури – между 9 и 14 градуса, в Предбалкана и Югоизточна България - до 16. Облачността ще се увеличи в следобедните часове от запад на изток.

През нощта срещу понеделник и в първия ден на новата седмица ще превали сняг на над 800-900 метра в планинските масиви на Западна и Централна България, и дъжд - в ниското. Заради влагата и ниските температури, в сутрешните часове ще има условия за поледици в западната част на страната.

Във вторник слънцето ще се покаже, а в сряда отново ще превали на места, по-вероятно - в Западна България. Отново ще има дъжд в ниското и сняг - в планините. Вятърът ще се усили във вторник привечер и ще е осезаем в цялата страна до края на работната седмица.

Температурите в следващите дни няма да се променят особено – дневните стойности ще бъдат около 10 градуса, сутрин и вечер – от 0 до 2-3 градуса.

13 са станциите, в които въздухът е с високи концентрации на фини прахови частици в неделя сутрин. В София и Пловдив се диша най-тежко – измерените стойности са два пъти над допустимото в 4 часа сутринта. Прогнозата е замърсителите да се изчистят с по-динамичното време в началото на седмицата и с вятъра от вторник нататък.