Към момента няма информация за жертви

В Канада влак, превозващ петрол, излезе от релсите и се запали. Близкото село беше евакуирано, съобщават CBC и БГНЕС. Инцидентът е станал сутринта в провинция Съскечуан в южната част на страната. Според очевидци 25-30 вагона са излезли от релсите, след което е последвала експлозия. В резултат на нея е започнал огромен пожар.

Канадската служба за транспортна безопасност потвърди, че влак, пътуващ към източната част на страната и превозващ петрол, е излязъл от релсите на около два и половина километра източно от село Гернси.

Кралската планинска полиция на Канада затвори близката магистрала в двете посоки, а жителите на селото, в близост до което е станал инцидентът, са били евакуирани. На място работят пожарникари и аварийно-спасителни служби.

Информация за жертви все още не е постъпила. Представители на Канадската тихоокеанска железница потвърдиха информацията за тежкия инцидент.

През декември 2019 г. товарен влак с петрол излезе от релсите почти на същото място, което доведе до разлив на повече от половин тон гориво.