Това твърди испанското издание MARCA

УЕФА ще спре провеждането на всички мачове от Шампионската лига и Лига Европа заради заплахата от коронавируса, твърди вестник MARCA. Информацията потвърждава и авторитетното италианско издание Corriere dello Sport.

Испанският спортен ежедневник твърди, че решението ще влезе в сила веднага и се очаква съвсем скоро да бъде потвърдено официално от европейската футболна централа. 

Всички мачове от испанската Ла Лига също са отменени поне за следващите две седмици, а отборът на Реал Мадрид е под карантина, след като стана ясно, че играч от баскетболния тим на Кралския клуб е дал положитлена проба за коронавирус.

Отборът на Макларън няма да стартира на неделното състезание за Гран При на Австралия, след като член на отбора е дал положителна проба за коронавирус. Надпреварата в Мелбърн трябва да открие новия сезон в най-престижния автомобилен спорт, като организаторите планират тя да е отворена за фенове, въпреки притесненията от разпространение на COVID-19. Очаквайте подробности. 

Организаторите на Уимбълдън са готови да отменят тенис турнира от Големия шлем, ако се стигне дотам да се играе без зрители, съобщи Daily Mail. Всички зрители, които са си закупили билети, ще получат компенсация.

Досега бяха отменени Мастърса в Индиън Уелс и финалния етап на Купата на Федерациите. Появи се също информация, че ръководството на АТР тура е одобрило отмяна на съревнованията в следващите шест седмици.

Уимбълдън трябва да стартира на 29 юни. Действащи шампиони при мъжете и жените са Новак Джокович и Симона Халеп.

COVID-19 бе открит в края на декември миналата година в Китай. По последните данни починалите са повече от 4 500, излекувани са над 66 000. 

Представители на международни асоциации на УЕФА, членове на Асоциацията на европейските клубове (ECA) и представители на Международната федерация на асоциациите на професионалните футболисти (FIFPro) ще вземат участие в среща, която ще се проведе на 17 март чрез видеовръзка. На нея ще бъде обсъдена ситуацията с всички национални турнири и всички международни състезания, включително и Евро 2020.

Всички турнири от АТП Тура и Члаънджър Тура през следващите шест седмици бяха отменени от Асоциацията на професионалните тенисисти във връзка с пандемията от коронавируса COVID-19.

По-рано тази седмица организаторите на Мастърса в Индиан Уелс отмениха надпреварата, а днес кметът на окръг Маями-Дейд обяви извънредно положение и отмени Мастърса в Маями. С оглед на ситуацията от АТП решиха да справят провеждането на всички турнири до 26 април, като това включва Мастърсите в Маями и Монте Карло и надпреварите в Барселона, Хюстън, Маракеш и Будапеща.

"Не взехме лесно това решение, което представлява огромна загуба за нашите турнири, играчи и фенове по целия свят. Въпреки това, ние вярваме, че това е отговорното решение във времената на тази глобална пандемия, за да предпазим здравето на играчите, служителите, тенис обществото и цялото население", заяви президентът на АТП Андреа Гауденци.

Решението на АТП влиза в сила веднага, което означава, че чалънджърите в Нур-Султан, Казахстан и Почефстроом, Южна Африка няма да бъдат завършени. В скоро време АТП ще вземе решение как да се процедира по отношение на ранкинг точките за световната ранглиста и други въпроси.

Ако срокът на днешното решение не бъде удължен, то следващите турнири, което ще се проведат, са започващите на 27 април надпревари в Мюнхен и Ещорил.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК