19 млн. лв. по-малко са събраните местни данъци и такси само за месец март, отчете столичният кмет

"Готов е първият пакет от мерки на Столичната община за подпомагане на малкия и среден бизнес в столицата, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса". Това заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват - данъчен пакет; пакет с административни услуги; преразглеждане на всички финансови инструменти на общината с цел подкрепа на повече представители на свободните професии; мерки за подкрепа на особено засегнатите сектори в икономиката на София.

Столична община създава икономически съвет за подкрепа на бизнеса в София

"Убедена съм, че извънредното положение, в което се намираме, изисква първо експертни анализи и второ, политическо съгласие и обединение около работещи и добри решения за гражданите и икономиката на София", каза Фандъкова.

Днес кметът ще представи пакета с мерки на създадената с нейна заповед работна група с представители на всички политически сили в Общинския съвет. Започва и подготовка на предложение за актуализация на бюджета с помощта на Икономическия съвет.

По думите на кмета въведените ограничения се отразяват изключително тежко върху планираните приходи и засягат стратегически за общината дейности като градския транспорт, чистотата, здравеопазването и социалните дейности. 19 млн. лв. по-малко са събраните местни данъци и такси само за месец март, отчете столичният кмет.

Борисов: Държавата заделя 4,5 млрд. лв. за подкрепа на икономиката в кризата (ВИДЕО)

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП