През почивните дни - валежи в Южна България

След ниските температури сутринта, през деня започва пролетно затопляне. До обяд ще е сравнително слънчево и ясно. В ранния следобед от югозапад облачността отново ще се увеличава.Термометрите в най-топлата част на денонощието ще показват стойности между 9 и 14 градуса, най-топло – в Североизтока.

Априлска зима в страната

Почивните дни ще минат под влиянието на нов средиземноморски циклон. В събота и неделя валежите ще най-вече в южните райони на страната и то предимно от дъжд. В планинските масиви на Южна България ще превали сняг. Сумарно за двата почивни дни количествата ще са между 20 и 40 литра на квадратен метър в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.

От събота след обяд  ще започне усилване на вятъра, което ще продължи в неделя и в началото на новата седмица. Поривите ще са особено силни около Черноморието и в Югоизтока със скорост над 50 километра в час.

Връща ли се пролетното време?

Дневните температури до вторник ще са около и малко над 10 градуса, след това, до края на другата седмица, ще се стопли още по-осезаемо със стойности на термометрите над 15 и дори до 20 градуса.