ИК на партията възложи на парламентарната група да внесе проекта в НС

На свое заседание в петък Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на парламентарната група на партията да внесе в Народното събрание проект на решение за замразяване на депутатските заплати на база декември 2019 г. за периода на извънредното положение.

ГЕРБ ще предложи замразяване на депутатските заплати

Парламентарната група на ГЕРБ, отново по препоръка на ИК на партията, ще внесе предложение за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, според които политическите партии не получават държавна субсидия в периода на извънредното положение.

Изпълнителната комисия препоръчва на народните представители от ПГ на ГЕРБ да приемат решение за превеждане на половината от месечните си възнаграждания по специално разкрита сметка на ПП ГЕРБ, отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата. Средствата в специално разкритата сметка ще бъдат разходвани само след решение на Изпълнителната комисия.

Тя призовава всички кметове на общини, кметства, заместник-кметове, общински съветници, председатели на общински съвети, областни и заместник-областни управители, министри, заместник-министри, евродепутати, членове на ПП ГЕРБ, или избрани от листите на ПП ГЕРБ да даряват и подпомагат различни дейности в борбата срещу коронавируса. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП