Досега тайванските власти са потвърдили 393 случаи на заразата и шестима починали

В Тайван не са регистрирани нови случаи на COVID-19 за първи път от един месец, съобщиха тайванските власти, цитирани от БГНЕС. Това е знак, че навременните и ефективни мерки за превенция дават резултати.

Редица държави в Европа облекчават въведените ограничителни мерки

Тайпе получи похвали от здравни експерти за това как се справя с коронавируса, включително за започналите от 31 декември проверки на пътници, пристигащи от град Ухан, Китай, където бяха регистрирани първите случаи на заразата в края на миналата година.
Досега тайванските власти са потвърдили 393 случаи на заразата и шестима починали. Общо 338 са така наречените внесени случаи, а останалите са при заразяване вътре в страната. "Разбира се, че се надяваме това да е отминало", заяви на пресконференция тайванският здравен министър Чен Шичън, имайки предвид разпространението на коронавируса и добави: "Но все още трябва да сме нащрек. Разбира се, щастливи сме, че днес няма нови случаи".

Как се промени животът ни през изминалите 30 дни?

Министърът каза, че последният ден, когато не са били регистрирани нови случаи на коронавирус, е бил 9 март, след което бройката нараснала заради връщането в Тайван на хора от огнища на епидемията в Европа и САЩ.

Броят на заразените с COVID-19 в Турция надхвърли 61 000

Броят на оздравелите достигна 124, съобщиха местните власти. Ограниченията обаче остават в сила, като задължителната 14-дневна карантина на всички пристигащи от чужбина. Тайван не е наложил пълна карантина заради коронавируса и животът на острова следва нормалния си ритъм, въпреки че правителството въведе мерки за социална дистанция и задължи гражданите да носят предпазни маски в обществения транспорт.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!