В събота граждани подадоха сигнал до министъра на културата за ремонтни дейности по сградата на Ректората

Министерството на културата води дела срещу Софийския универистет заради разрушен паметник на културата в Трявна. Институциите водят спор и заради Царския дворец в Балчик. Това обяви в ефира на "Събуди се" министърът на културата Боил Банов.

Извършват ли се ремонтни дейности по фасадата на Ректората на СУ? (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В Университета има някакъв рецидив. Някой, който се занимава със собственостите на СУ, много сериозно подвежда ръководството. Имаме проблеми с тях заради Царския дворец в Балчик. Водим дела за една къща в Трявна, която съсипаха. Това е един рецидив на немарливо и некоректно държание. Има неразбиране", обясни Банов.

"Сигналът ми го подаде моята съпруга, тя видя в социалните мрежи снимка на хора, които правят ремонт на фасадата. Такава дейности имат един единствен ред - съгласуване с Министерството на културата", заяви Банов по повод скандала с ремонт на сградата на Ректората на Софийския университет.

 

 

Протест в Бургас в защита на емблематична сграда

В социалните мрежи бяха разпространени снимки, от които става ясно, че се пробиват дупки около прозорците. Сградата е обявена за паметник на културата. Ремонтните дейности са спрени 10 минути след получаването на сигнала. На място пристига и полиция, за да опише ситуацията.

Ректорът на Софийския университет не е бил запознат с ремонтните дейности по фасадата на сградата. В Балчик пък перманентно се извършват някакви ремонтни дейности, които не се съгласуват с културното министерство.

Заснеха скандален клип с разголени момичета в Съдебната палата (ВИДЕО)

Банов определи музикалния клип, заснет в Съдебната палата, като "извращение". Според него вина има "собственика" на сградата, а моралната отговорност е огромна.

Целия разговор с Боил Банов гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.