По случая тече проверка

Екипът на „Здравей, България” получи сигнал за странен случай. Пътна камера е заснела водач да шофира с 90 км/ч на опасен участък, на който нямало никакви знаци. Дори полицаят останал втрещен от почти мистериозното му изчезване.

"ПАЯКЪТ" - НА РЪБА НА ЗАКОНА: Въвеждат нови пътни знаци и указателни табели

„Прибирайки се, след Кнежа, в посока Бяла Слатина, забелязах скрит в храстите патрулен автомобил и тъй като се усъмних, че мога да бъда сниман, реших да се върна да проверя знаците за ограничението. Не видях такива, след което спрях при патрулния автомобил, за да попитам униформения как стоят нещата, колко е ограничението и т.н. Тогава човекът ми обясни, че радарът е настроен на 60 км и съм заснет”, обясни инструкторът Недислав Владимиров.

Решил да провери има ли знак, който той не е видял и заснел всичко с телефона. Оказало се обаче, че сигнализация няма. Съществува и друга версия за изчезналия знак – той може да е бил демонтиран, докато полицаят снимал, защото служителят нямал пряка видимост към него заради завоя.

„Когато колегата застъпва на смяна и започва да заснема, знак е имало. След което, когато го уведомяват, че той липсва, преустановяваме със снимките”, посочи началникът на РУП – Бяла Слатина Красимир Йончев.

ФАЛШИВИ ДЕКЛАРАЦИИ НА КПП: 41 безработни декларирали, че отиват на работа

Недислав е професионален автомобилен инструктор и е категоричен, че не е против мерките и не иска да омаловажи работата на пътните полицаи. Всичко обаче според него трябва да е справедливо.

„Няма условия патрулката да застане в храстите. Завоят е S-образен, няма отбивка, автомобилът се вижда. Нито се е крил, нито нищо”, допълни Йончев.

Проверката по случая в полицията тече и към момента, а знак с ограничение до 60 км/ч на мястото няма вече повече от половин месец.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.