Международният Червен кръст благодари за помощта

Депутатът от ДПС Делян Пеевски направи голямо дарение за италианските медици. Компанията му "Интръст" предостави на Италианския Червен кръст, с посредничеството на БЧК, 1000 броя защитни облекла за многократна употреба. От „Био Слийп“ ЕООД Италианският Червен кръст получи безвъзмездно и 100 броя предпазни шлемове.

Рекорден брой доброволци в БЧК, Пеевски дари 300 000 лева (ВИДЕО)

Президентът на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) Франческо Рока изказа специална благодарност на председателя на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров от името на Италианския Червен кръст за предоставеното щедро дарение, съобщиха от БЧК.

Гората на Црънча остава на селото, Пеевски дари 700 хил. лв.

„Благодарение на дарението ние ще сме в състояние да гарантираме пълната безопасност на нашите служители и доброволци, които работят неуморно на първа линия от самото начало. Високо оценяваме този искрен акт на солидарност, особено в момент, когато доставките и придвижването в цяла Европа са силно затруднени, а ние трябва да осигурим подходяща предпазна екипировка за целия ни персонал. Знаейки, че можем да разчитаме на подкрепата и близостта на нашето Червенокръстко семейство, ние се чувстваме по-уверени и по-силни. Използвам възможността да Ви благодаря още веднъж за приятелството и партньорството, които доказаха силата си в тези трудни времена“, се казва в благодарственото писмо.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.