Улиците в град Златарица вчера следобед бяха под вода при първата вълна от валежи

Десетки наводнени къщи и избени помещения и щети по пътната инфраструктура. Това е равносметката от обилните валежи, които паднаха през изминалото денонощие над Великотърновско.

Улиците в град Златарица вчера следобед бяха под вода при първата вълна от валежи. Николай Кожухаров е свидетел, как канализацията не може да поеме дори и малко количество от дъжда.

Освен нова канализация в най-засегната от дъжда част на Златарица има и нов път, който се оказва доста над нивото на някои къщи. Денка Николова живее сама с детето си с увреждания. И пред нейната къща канализацията не поема достатъчно дъждовна вода.

Същият проблем имат всички засегнати жители на града. Те са пострадали от втората вълна на проливния дъжд, която е преминала в три часа през нощта.

Че има проблем ремонта на канализацията и улиците в Златарица признаха и от местната власт. Щели да сезират прокуратурата. „Не мога да кажа, дали некачествено са изпълнени улиците. Ще трябва да бъде извършена проверка и да си кажат компетентните органи, как е изпълнен проекта, но е факт, че много се вдигнаха нивата на улиците, имотите останаха ниско”, коментира Стефан Бранзелов,  председател на ОбС – Златарица.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.