Започна ли предизборната кампания?

„Лили Иванова е Лили Иванова, защото е уникална и е една. Не може всеки да бъде като нея. Като ти дойде времето за бенефис в политиката, излизаш и си до там. Българската политика не търпи връщане, като излезеш от активна роля, повече не може да се върнеш. Цветанов не може да е винаги актуален." Това заяви в студиото на "Здравей, България" политологът Стойчо Стойчев.

Той добави, че прогнози за смазващи резултати на Слави Трифонов и Мая Манолова към този момент няма. По негово мнение заради коронавируса и трудното провеждане на кампания от страна на опонентите на Нинова, преизбирането й е почти сигурно.

"С председател Корнелия Нинова БСП показа, че не може да стопи разликата. А нейното преизбиране е почти сигурно. Миналата седмица беше сменена комисията, която ще организира тези вътрешнопартийни избори", заяви Стойчев.

Коментар в студиото направи и социологът Кънчо Стойчев. Той коментира и разпространените аудиозаписи, за които се твърди, че са с участието на премиера Борисов.

"В този случай, доколкото се разбира, става дума за нахлуване в частното пространство. Ако изобщо такъв запис има. Ние трябва да сме против такъв вид нахлуване", заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото