Изпитът започна в 9 часа и продължи 150 минути

В сряда се проведе втората малка матура - седмокласниците бяха препитани по математика. Изпитът започна в 9 часа и продължи 150 минути. Децата трябваше да решат 23 задачи.

Близо 60 000 седмокласници ще се явят на Националното външно оценяване

И малката матура мина при засилени мерки срещу разпространението на COVID-19. Училищата, в които се явиха повече от 100 деца, трябваше да осигурят 2 входа, а на прага ги очакваше дезинфектант и дистанционен термометър. 

Децата носеха задължително маски, които имаха право да свалят по време на изпита.

ОКОНЧАТЕЛНО: Учебната година приключва дистанционно и няма да се удължава (ВИДЕО)

 „Седмокласниците успяха да се мобилизират, въпреки че наблюденията ни от НВО в понеделник оставиха впечатление, че отсъствието от училище сякаш им отне усещането за реална класна стая. Децата бяха по-притеснени и травмирани, за разлика от отминали години”, смята директорката на столичното 105-то Средно училище „Атанас Далчев“. Тя е на мнение, че те вече са привикнали и на днешния изпит се чувстват по-спокойни.

 

 

Срещу разпространението на коронавируса в училището, ръководството е предприело всички необходими мерки. Учениците ще влизат в сградата през два различни входа и с маски. На всеки вход и във всяка класна стая има дезинфектанти. Броят на учениците в класната стая също е намален.

Вижте ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ на изпита по БЕЛ след 7 клас

„Част от материала е премахнат, тъй като учениците бяха не в реална, а във виртуална среда. Матурата ще премине както досега, няма промяна във формата. НВО се състои в два модула. Първият е 60 минути. В него има 20 задачи, които децата попълват във фиш за отговори. Вторият е 90-минутен, при който децата работят върху задачи”, обясни директорката.

В понеделник се проведе външното оценяване по БЕЛ. Резултатите от двете малки матури ще излязат до края на юни.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.