Това става, след като депутатите одобриха промените в Закона за хазарта

Комисия по хазарта става държавна агенция на подчинение на Министерския съвет. Това става, след като депутатите одобриха промените в Закона за хазарта. Приети бяха предложенията на ГЕРБ, а тези, които направи Валери Симеонов не минаха. Народните представители изслушаха и екоминистъра Емил Димитров.

Предложенията за промени в закона за хазарта на Валери Симеонов, които предвиждаха големи рестрикции и бяха определени от представителите на бранша като „лобистки” и не срещнаха подкрепа.

Промените в Закона за хазарта влизат на първо четене в парламента
 

„Ако го направим както се справихме със зависимостта от търкането на билтечте, смятайте ефектът ще е много спорен”, каза Николай Тишев от БСП.

„Няма предлагане, съответно няма и тази хазартна зависимост на масово битово ниво, повсеместно засягащо нискосоциалните слоеве, по-бедните пенсионери, хората без доходи”, посочи Валери Симеонов.

В проекта на управляващите от ГЕРБ водещи бяха структурните промени и преобразуването на комисията по хазарт в агенция. А също така насочване на приходите освен към спорта и към културата.

 „Една трета от постъпленията от организираните игри от Българския спортен тотализатор отиват за спорта, за младите и за културата, която трябва да събудим”, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

Законът за хазарта влиза в парламентарните комисии

А след темата с хазарта, депутатите по настояване на левицата изслушаха екоминистъра за строежа в Алепу.

„Това, което видях по телевизията, не ми прилича на укрепително съоръжение. Прилича ми на хотел, може би ще е хотел и това, което допълних - считам, че не е моя работа да коментирам всичко, свързано с там, защото се стигна до детайли - на проектанта коя била жена му, на охраната каква била бълдъзата”, каза Емил Димитров.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.