Фондация „Предай нататък“ прави музикални изненади специално за тях

Пътуване във времето по повод рождения ден. Такъв подарък получават възрастни хора, които са настанени в домове. Фондация „Предай нататък“ прави музикални изненади специално за тях. Проучват кои са любимите им песни от младини и певицата Сандра им пее на живо чрез видеовръзка. Екипът на "Здравей, България" също стана част от празника, макар и онлайн.

Атанаска, Иван, Марийка, Недка, Петър и Яна са родени през юни и днес празнуват заедно. Най-младият от тях става на 79. Тази година посрещат рождените си дни в условия на пандемия и достъпът до тях и ограничен. В дома, в който живеят, не могат да влизат външни хора, които да ги поздравят лично.

"Нищо лично": Нова мода - да подариш еротична фотосесия

За техния празник се сещат доброволците фондация „Предай нататък“. „Не могат да излязат. Всъщност те са в един Дом за възрастни хора, където въобще не ясно колко хора ще могат да им честитят”, коментира Георги Малчев, съосновател на фондацията.

С или без пандемия животът продължава. И празникът. След музикалните поздрави за възрастните хора от дома в Добрич инициаторите подготвиха градинско италианско парти. Нарекоха го „La Dolce vita” – „Сладък живот“.

90-годишната Яна отправи и пожелания към тези, които я поздравяват. А доброволците от „Предай натък“ са решени да стигнат по-далеч – да поздравяват възрастни от 12 домове в цялата страна. Освен това, сега събират стари телефони, пак с цел не да дарят нещо материално, а емоция.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.