Има задържани и ранени

Безредици, конна полиция и протестиращи в парламента в Белград. Сръбската столица преживя бурна нощ, след обявяването на повторното въвеждане на полицейски час, заради пандемията.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

 

 

Около 5000 недоволни от карантината и работата на управляващите се събраха в центъра на Белград. Те атакуваха парламента, като някои успяха да нахлуят в сградата. Конна полиция, която разгони протестиращите. Органите на реда използваха палки и щитове, а демонстрантите ги замеряха с камъни. Равносметката - поне 60 души и от двете страни са ранени. повече от 20 са арестувани. Протестът беше свикан от опозиционни партии, които бойкотираха проведените наскоро избори.

Расте броят на случаите на коронавирус в Сърбия

Те обвиняват властите, водени от Вучич, в несвоевременното провеждане на тези избори, както и в издаването на разрешителни за много масови спортни и други събития, при които е невъзможно да се спазват мерките за социално дистанциране. До този момент Вучич отхвърля всички подобни обвинения.

 

 

Убедителна победа за управляващите на вота в Сърбия (ВИДЕО)

Сръбският президент обяви във вторник вечерта, че ще бъде въведен полицейски час от петък до понеделник, както по време на извънредното положение в Сърбия. То продължи от март до 6 май. Вучич каза още, че сега само около 4 хиляди души са в болници с COVID-19, а в столицата на Белград медицинските заведения са почти пълни.

Според Министерството на здравеопазването 13 пациенти с коронавирус са починали в Сърбия в последните 24 часа, което е максимумът за цялата пандемия. Броят на жертвите в западната ни съседка достигна общо 330 души, като общият брой заразени от началото на пандемията е 16 719.