Той твърди, че чужди сили помагат за размириците

Президентът на Сърбия призова гражданите да не се събират на протести, за да не се заразят с коронавирус. Александър Вучич направи обръщението си след хаотична нощ в Белград, в която протестиращи атакуваха парламента. Десетки полицаи и демонстранти бяха ранени.

Според Вучич протестите са били организирани с политическа цел, като дори разузнаването на някои държави помогнало. Президентът не каза за кои държави говори.

ПРОТЕСТ В СЪРБИЯ: Демонстранти нахлуха в парламента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Недоволството избухна след обявяването на план за нов полицейски час, заради пандемията. Сърбия регистрира над 350 новозаразени за един ден и общо над 16 хиляди. След протестите Вучич каза, че ще посъветва здравните власти да няма полицейски час.

„Граждани на Сърбия, бъдете спокойни, бъдете мирни, няма да има нестабилност и хаос в нашата страна. Тези, които мислят, че с насилие ще решат нещата, ще бъдат изправени пред закона. Моля ви да не се събирате на големи групи, за да избегнем тази ужасна зараза. Мисля, че днес беше вторият най-лош ден изобщо, с 357 положителни проби от 8600 направени”, каза той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК