Шествието отново е под надслов "Нас не ни е страх"

62-ри ден на антиправителствени протести. Към 19:10 часа недоволните се насочват към сборния си пункт - фонтана пред президентството.

За поредна вечер недоволните от властта се събират в триъгълника на властта, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор. Протестът отново е под надслов "Нас не ни е страх".

Другите искания на демонстрантите са - дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори и свикване на ВНС за промени в Конституцията. Към момента за движение все още са свободни булевардите "Цар Освободител" и "Дондуков".

 

 

В пространството пред Народното събрание остават и палатките на майките от "Системата ни убива".

„Моят личен мотив е, че исканията ни вече над 60 дни не са постигнати и не са чуваеми от властта въобще”, казва Моника Антонова.

„Исканията ми са да живея в нормална държава. В държава, в която има закони за всички, а не във феодализъм”, казва Димитър.

„Целта на всички е една, целта е да свалим това правителство, което вече 62 дни се прави, че не вижда и не чува хората”, казва Светослав Трайков.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.