Президентът отрече това да е вярно

Доналд Тръмп е платил само 750 долара данъци в годината, в която е станал президент. Точно същата незначителна сума внесъл в хазната и по време на първата си година в Белия дом. Информацията е на „Ню Йорк Таймс”.

Изданието твърди, че има данъчните декларации на Тръмп за повече от две десетилетия. През 10 от последните 15 години президентът изобщо не е плащал данък общ доход, допълват още авторите.

Минути след излизането на информацията, Тръмп я нарече "фалшива новина". Когато беше избран от републиканците, Доналд Тръмп отказа да разкрие данъчните си декларации и стана първият президент от десетилетия, който не показва на обществото какво е финансовото му състояние.

"Това е фалшива новина. Абсолютно фалшива. Измислица. Минахме през същото преди 4 години. Същите въпроси. Наложи се да ги съдя за това. Аз плащам данъци. Но данъчната ревизия, която ми правят продължава. Вече дълго време върви. Когато вече не съм в период на проверка, гордо ще покажа декларациите", заяви Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.