Това не е първата му самостоятелна публична поява

Видеоклип с роботизирано куче, което обикаля през нощта по улиците на канадски град, взриви социалните мрежи, пише БГНЕС. Кадрите с робота Спот, който е създаде от инженерите на "Бостън Дайнамикс", са заснети миналия четвъртък.

От видеото обаче не става ясно кой точно е канадският град, по чийто улици „патрулира” кучето. Момичето, което заснема робота, в началото изпада в шок, но скоро променя отношението си в приятелско, поздравявайки четирикракия робот със „Здравей, приятелю“.

Това, което със сигурност е интересно, е, че Спот се обръща към снимащата го девойка и изглежда сякаш също я заснема, преди да продължи с разходката си.

Това не е първата самостоятелна публична поява на робота. Той беше използван в Сингапур, за да осигури социална дистанция по време на пандемията от коронавирус. Някои американски полицейски управления също са го закупили за собствена употреба, което предизвика голяма загриженост сред защитниците на гражданските свободи.

Пуснаха билети за първия полет с летящо такси

Спот беше пуснат на пазара през юни тази година на цена от 74 500 долара. Това означава, че кучето робот, записано на видеото, може да е частна собственост. 

Компанията на Мъск успешно имплантира чипове в мозъка на прасе

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.