До момента тя е изчерпала всички законови средства, за да отложи изтърпяването на присъдата си

Гордана Янкуловска, която беше осъдена на четири години затвор по делото "Танк", вече е в затвора Идризово, предава БГНЕС. До момента тя е изчерпала всички законови средства, за да отложи изтърпяването на присъдата си по делото "Танк".

Шестгодишна присъда за вътрешен министър в Македония

Решението за изтърпяване на присъдата е след отхвърляне на искането на Янкуловска, изпратено до Върховния съд за извънредно разглеждане на решението на Апелативния съд в Скопие по случая на незаконна покупка на мерцедес „С-600“ в размер на 600 хиляди евро.

Лимузината беше купена по искане на тогавашния премиер Никола Груевски.

Никола Груевски влиза в затвора за 2 години

Освен Янкуловска по това дело за виновни бяха признати и Джоко Поповски (който вече излежава присъдата си в затвора) и Никола Груевски, който в момента се радва на гостоприемството на Унгария, след като избяга от Северна Македония. Неговата присъда е две години затвор.

В същото време срещу Янкуловска в Наказателния съд Скопие в момента има още две дела за „злоупотреба със служебното положение“.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.