Решението е взето заради пандемията

Наградите на американската Гилдия на продуцентите догодина ще бъдат виртуални, като ще бъдат обявени на 24 март, съобщи ЮПИ. Съобщението на Гилдията следва тенденцията да се заснемат събитията в развлекателната индустрия на различни места без публика, като наградите "Еми" миналия месец, посочва БТА.

Връчиха телевизионните награди „Еми” дистанционно (ВИДЕО)

"Наградите ни през 2021 г. ще са различни, представянето ще е виртуално, но се вълнуваме от възможността да направим церемонията по-достъпна, лична и напълно нова" - заявиха президентите на Гилдията Гейл Бърман и Луси Фишър.

Скромна церемония за връчването на Нобеловата награда за мир

"Искаме да насочим вниманието към нашите колеги и към ноавотрите в индустрията ни, които ни водят към следващата глава в развлекателния бизнес. Това е прекрасен начин за размисъл и прегрупиране в стремежа да дадем тласък на изкуството си. Сред настъпващите промени около нас остава ангажиментът ни към нашите членове и решимостта да допринасяме към продуцентското изкуство и майсторство".

„ОСКАРИ” ПО НОВИ ПРАВИЛА: Награда само за филм с расово и сексуално разнообразие

Номинациите на Гилдията на продуцентите в различните категории за кино и телевизия ще бъдат обявени през февруари и март.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.