Елизабет Втора бе принудена да отмени няколко събития тази година заради коронавируса

Британската кралица Елизабет Втора бе принудена да отмени всички големи събития в Бъкингамския дворец и в замъка Уиндзор до края на годината заради пандемията от новия коронавирус, съобщи БТА.

COVID-19: Антирекорди на вируса в Европа

На сайта на Бъкингамския дворец бе съобщено, че са били обсъдени и разгледани множество възможности за безопасно организиране на събитията според мерките, наложени в страната. Става дума за събития като организирането на церемония по връчване на орден от представител на кралското семейство например.

"За жалост заради големия брой гости и удостоени с награди, не е възможно да се намери начин за безопасно провеждане на тези събития при настоящите обстоятелства", се посочва в съобщението.

COVID-19 "стопи" приходите на британското кралско семейство

Кралицата, която е на 94 години, планира да се върне в замъка Уиндзор този месец и да използва Бъкингамския дворец само за срещи и ангажименти с ограничен брой хора, според предписанията на правителството.

Елизабет Втора бе принудена да отмени няколко събития тази година заради коронавируса, включително и традиционното церемониално отбелязване на рождения й ден през април. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.