Двете страни се обвиняват взаимно за нанасяне на удари

Ескалацията на кризата в Нагорни Карабах продължава. И двете основни страни в конфликта, Армения и Азербайджан, взаимно се обвиняват за нанасянето на удари.

Борел: Незабавно да спрат военните действия в Нагорни Карабах

Властите в населения предимно с арменци анклав обявиха днес, че в ожесточените сражения с азерските сили са загинали още 21 военнослужещи. Армения и Нагорни Карабах съобщават за подновени азерски бомбардировки през днешния ден.

 

 

Конфликтът в Нагорни Карабах ескалира

В същото време, Ереван отрече да е извършвал нови атаки срещу населени места в Азербайджан от територията на Армения. 

„Въоръжените сили на Азербайджан започнаха да нанасят удари целенасочено по граждански обекти и населението, в резултат на което вече имаме десетки жертви и още повече ранени”, заяви омбудсманът на Нагорни Карабах Артак Белгарян.

„Азербайджан няма да позволи на никого да завладява Нагорни Карабах. Това е азерска територия, трябва да си я върнем и ще си я върнем. Последното ми условие е да ни представят график за изтегляне на арменските въоръжени сили от окупираните територии”, каза президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещение в Анкара, призова Турция да допринесе за успокояването на конфликта в Нагорни Карабах.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.