Ще останат ли пациенти с COVID-19 без лечение?

Рязко е скочил броят на новозаразените с COVID- 19 в област Kърджали. В „инфекциозното отделение“ на единствената болница „Д-р Атанас Дафовски“ в областния град, , където в момента се лекуват пациентите с коронавирус, е изчерпана легловата база. Очаква се днес от областния кризисен щаб да вземат решение в борбата с вируса да се включат и трите общински болници в Крумовград, Момчилград и Ардино.

ОТКАЗАН ПРИЕМ В БОЛНИЦА: Лечебно заведение върна пациент с пневмония и COVID-19 в Димитровград

Легловата база в „Инфекциозно отделение“ на Многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, където се лекуват пациентите с  коронавирус е изчерпана, твърди завеждащият д-р Магдалена Маринова.

“Отделението е пълно. В мига, в който успеем да изпишем, веднага приемаме. Пациентите, които влизат за лечение… са с тежко протичане на болестта“, заяви  д-р Магдалена Маринова.

В същото време  област Кърджали отбелязва рекорд на новозаразени с COVID-19.

“40 са новозаразените, половината от тях в областния център“ , посочва Никола Чанев,  областен управител на Кърджали.

А болницата в Кърджали е единствената в областта, която приема болни с COVID- 19. Разполага с двама инфекционисти и още един лекар, който помага почасово.

“Не може да реагираме по този начин. В момента ние събираме хора от целия регион. Утре, ако вие идвате от Кърджали, аз няма къде да ви сложа“, заяви д-р Маринова.

В тази връзка, предстои да бъде взето решение.

„Предстои областния кризисен щаб да вземе решение…и трите общински болници. Още повече, че болницата в Момчилград разполага и с пулмолог и  инфекционист..необходимите кадри“, заяви  Никола Чанев, областен управител на Кърджали.

Жена почина след отказан прием в пет болници в Пловдив (ВИДЕО)

Ще бъдат разкрити и още легла в кърджалийската болница

“Подадени са…за още 9 легла в сектор ПФО в болницата’”, подчерта той.

В момента в Многопрофилната болница в Кърджали са настанени 20 души в Инфекциозно отделение, 3-ма са в интензивния сектор, а около 200 са на домашно лечение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.