Животното се изправило на крака 10 минути след това

Тайландец спаси слонче, блъснато от мотоциклет, като му направи сърдечен масаж, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Мана Сривате, който работи в Бърза помощ, каза, че е правил изкуствено дишане десетки пъти, но не и на слон. Той се натъкнал на блъснатото животно, докато пътувал в свободното си време в провинция Чантабури. Помогнал не само на него, но и на мотоциклетиста.

Слончето се изправило на крака след 10 минути.

"Инстинктът ми е да спасявам, но се притеснявах през цялото време, защото чувах майката и другите слонове от стадото да викат малкото. Предположих къде може да е сърцето му по познанията ми за хората и видеоклип, който съм гледал в интернет. Когато слончето започна да се движи, почти се разплаках", разказа Мана.

 

Слончето след това е откарано за преглед и върнато на мястото на инцидента с надежда то да намери майка си. Нямало сериозни наранявания. Другите слонове се върнали, когато майката го чула да я вика.

Мана Сривате каза, че слончето е единственото същество, което е успял да съживи със сърдечен масаж или изкуствено дишане в 26-годишната си кариера.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.