ФБР претърси имота на мъж от Нешвил

Голямата експлозия от петък в американския град Нешвил вероятно е била самоубийствен атентат. Медии отвъд океана цитират източници от разследването, според които собственикът на взривената каравана най-вероятно е бил в нея, когато е избухнала.

Експлозия разтърси центъра на Нешвил (ВИДЕО+СНИМКИ)

ФБР е претърсило имота на мъж в предградията на Тенеси. Той не е посочен официално като заподозрян. Но според публикации, агентите издирват майка му, за да направят сравнение с ДНК материал, който са открили край караваната.

Взривът в петък повреди сериозно няколко сгради и унищожи паркирани автомобили. Пострадаха само трима души, защото от караваната се излъчвало предупреждение, че следва взрив.

ФБР проверява за тероризъм след взрива в Нешвил

"Не мога да ви кажа какъв тип човек стои зад извършеното. Ангажирали сме и отдела за поведенчески анализ в Куонтико. Те са експерти в областта и ще ни дадат някои отговори. Убеден съм че ще успеем да идентифицираме хора или личност, стоящи зад това. Просто ще ни трябва малко време.", обясни командирът на разследващия екип на ФБР Дъг Корнески.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща

Редактор: