"Искам българите да знаят, че нашите строители работят на световно ниво", подчерта премиерът

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на АМ „Хемус” от хеликоптер. С него бе и финансовият министър Кирил Ананиев.

„Да види министър Ананиев какво се прави. Ремонтът струва близо 2 млрд. лв. Искам българите да знаят, че нашите строители работят на световно ниво. Прекрасна ни е държавата, но е трудна за строителство”, каза Борисов. И допълни, че тази година ще се пусне в експлоатация и пътят между Ловеч и Плевен. 

 

Министър-председателят добави, че строителството се случва по време на пандемия, докато други държави в момента са в пълен локдаун. 

Премиерът бе категоричен, че трябва да се благодари и на археолозите. „Много съвестно, бързо, точно и професионално работят. След 3-4 месеца ще видите разликата", каза още Борисов.

„България е с най-ниския дефицит в Европа - 3 процента. Трябва и да се има предвид, че само COVID мерките са 3 процента. Т.е., ако не беше пандемията, ние щяхме да завършим с балансиран бюджет", каза министърът на финансите. Ананиев отбеляза, че бизнесът ще бъде много доволен от магистралата, защото разходите по пътуването ще бъдат много по-малко.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.