Германският автомобилен гигант е сключил сделка на стойност най-малко 100 милиона евро с Emirates Global Aluminium

ЕКО РЕВОЛЮЦИЯ В BMW 

Тема: Компанията ще използва алуминий, произведен със слънчева енергия 

BMW ще използва алуминий, произведен със слънчева енергия. Германският автомобилен гигант е сключил сделка на стойност най-малко 100 милиона евро с Emirates Global Aluminium. Компанията определи стъпката като крайъгълен камък в своята амбициозна цел да намали вредните емисии от мрежата си за доставки.

Още тази година най-големият производител на алуминий в Близкия изток ще достави 43 000 метрични тона алуминий, произведени чрез слънчева енергия на германския автомобилен концерн.

Къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света? (СНИМКИ)

Emirates Global Aluminium базирана в Обединените арабски емирства, първа в света започва да произвежда алуминий с помощта на слънчева електроенергия. Тя ще използва мощност, генерирана в слънчевия парк Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, разположен в пустиня близо до Дубай.

Така нареченият слънчев алуминий ще бъде обработван и след това превърнат в автомобилни части в завода на BMW Landshut североизточно от Мюнхен. А посоченото количество ще осигури почти половината от необходимото количество.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.
 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.