Той прикани беларусите да водят здравословен живот и по-специално да консумират местни храни

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че все още няма намерение да се ваксинира срещу коронавируса, тъй като има и до днес достатъчно антитела след прекаран през лятото "на крак" COVID-19. Това съобщи днес пресслужбата на държавния глава, предаде ТАСС.

СЛЕД ВАКСИНАТА: Путин се чувства добре, няма странични ефекти

Лукашенко говори, докато участва днес в републикански съботник в аграрното градче Александрия, където е прекарал детските си години. Той отбеляза, че никога досега не се е ваксинирал и срещу грип. Ситуацията със заболеваемостта в Беларус подлежи на контрол и дори е по-добра от очакваното, увери президентът.

Беларус започна да произвежда ваксини и ще произведе достатъчно, "за да предпази хората поне временно, за половин година, 6 до 8 месеца", каза Лукашенко. Той прикани беларусите да водят здравословен живот и по-специално да консумират местни храни, за да имат сили за борба със сегашния и с евентуални бъдещи вируси.

МОК не призна сина на Лукашенко за лидер на местния олимпийски комитет

Беларус произвежда съвместно с Русия разработената във федерацията ваксина Спутник V. Според беларуски експерти през април страната е била обхваната от трета вирусна вълна, напомня агенцията. 

Източник: БТА