Готовност за избори имаме, обяви депутатът

„Готовност за избори имаме. Според мен обаче е възможно създаването на правителство в рамките на това Народно събрание”. Това заяви Иво Мирчев от „Демократична България” в ефира на „Здравей, България”.

„Дадохме ясен знак към „Има такъв народ”, че сме готови да участваме в разговори и да подкрепим евентуално тяхно правителство. Не бяхме поканени. Те имат своите аргументи и ги разбирам”, каза Мирчев. И поясни, че стабилен кабинет с 92 депутати на трите протестни партии не може да бъде излъчен.

ВТОРИ ОПИТ: Президентът връчва мандата на "Има такъв народ"

При предсрочни избори от „Демократична България” ще се борят за още по-голяма подкрепа от избирателите и съответно - за повече мандати в парламента. „Доказахме, че това, което обещахме в предизборната кампания, го изпълнихме. Всичко вкарахме в Народното събрание и чака обсъждане в комисии и пленарна зала”, заяви Мирчев.

„Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец. Знам кого го е страх да дойде в парламента. Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува”, каза Мирчев.

Той обясни и предложението на „Демократична България” да бъде закрита Антикорупционната комисия. Мирчев смята, че подобно нещо няма да помогне на обвиняеми в момента бизнесмени и няма да паднат исковете срещу 1600 лица, както и над 700 искови производства срещу тях.

„Те пак ще бъдат разследвани, но по нормалния ред”, каза Мирчев.

Той коментира и идеите на „Демократична България” за промени в изборните правила.

„Основната част от изборните измами стават след края на изборния ден – когато протоколи се редактират, бюлетини изчезват. Срещу това се борим, затова искаме видеонаблюдение на броенето на бюлетини”, каза той.

Повече гледайте във видеото