Състезателката ни по спортна стрелба спечели сребърен медал на Олимпиадата

„Първите няколко секунди след стрелбата малко съжалих за това, че не съм успяла да удържа докрай. След това бях благодарна на Господ, че имах шанса да стигна дотук. Важното е, че взех медал от такъв форум. Семейството ми е много развълнувано, телефоните не спират да звънят. Емоцията наистина е огромна”. Това сподели в ефира на „Здравей, България” българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова. По думите й подобна емоция не може да бъде описана.

Антоанета Костадинова със сребърен медал на Олимпиадата (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Няма конкретно качество, което да помага най-много на състезания. Друго е, когато Господ е с теб”, каза още спортистката. Най-голямата подкрепа за Костадинова идва от Търговище. Дъщерите на родната състезателка разбират за успеха на майка си малко след като станали от сън. „Разбрах, че е победила. Взела е сребърен медал като онази звездичка до луната", заяви 3-годишната Симона. 

Антоанета Костадинова помолила семейството си да не гледа състезанието на живо. „Аз не мога да обещая, че няма да го гледам и тайничко да ровя тук-там, няма такива работи“, категоричен е съпругът й Росен Костадинов. 

Антоанета Костадинова пред NOVA: Страхотна радост

Бащата на Костадинова обаче нарушил забраната.  "Този път не издържах и… си вкарах автогол“, разказва Николай Бонев. А било автогол заради напрежението пред малкия екран. След успеха обаче семейството е готово да празнува.

След награждаването, спортистката и съпругът й са почти постоянн озаедно. Онлайн. Сега майката на Ренета и Симона  се готви за ново предизвикателсто – в дисциплината 25 метра пистолет. Този път и баща й обещава, че няма да я гледа на живо. "Мисля, че ще спечели златен", категорична е 8-годишната дъщеря на Костадинова. 

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК