При изхвърлянето българинът вдигна 150 кг с лекота, но сбърка в първия си опит за 154 кг

Щангистът Божидар Андреев се класира пети в категория до 73 кг в Токио. При изхвърлянето българинът вдигна 150 кг с лекота, но сбърка в първия си опит за 154 кг, пише gong.bg.

При третата възможност Андреев бе безкомпромисен, което му отреди четвърта позиция след първото движение и запази шанса му за медал. Андреев стартира изтласкването с успешен първи опит на 184 кг, но сбърка два последователни опита, с което изгуби всякакъв шанс за отличие.

Tранссексуален щангист ще се състезава при жените на Олимпиадата (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Нервен съм, че не успях да успея и за пореден път се провалих. Надявам се по-напред да не е така и на следващата Олимпиада да направя нещо поне", заяви Андреев.

"Можех да направя още нещо, но имам проблем с рамото. Като се прибера мисля да отделя малко време за травмата, да реша проблема и да продължа нататък. Не съм разколебан във формата си, чувствам се много добре, но така се случи", каза още той.

ОЛИМПИЙСКА ШАМПИОНКА НА 13: Японска тийнейджърка триумфира в Токио

"Малко ми повлияха лични проблеми, но се справих с това нещо. Спрях да мисля и се концентрирах върху състезанието. Последната седмица ми беше трудно. Бях дал обещание, което днес не успях да изпълня. Извинявам се на треньора ми, ще се постарая повече", завърши Андреев.

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК